19 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΠΡΑΞΗ

«ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ_ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ» (MIS 377243)

ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ
Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ»

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
 ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΜΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Για πρώτη φορά από την αρχή της οικονομικής Κρίσης δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών προκειμένου να ανακουφίσει και να στηρίξει συνανθρώπους μας που αυτές τις δύσκολες εποχές αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η Κίνηση Πολιτών Δυτικής Αθήνας ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α. είναι ιδιαίτερα υπερήφανη καθώς είναι δικαιούχος και θα λειτουργήσει οργανωμένα διάφορες κοινωνικές δομές οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με μοναδικό σκοπό την στήριξη των συνανθρώπων μας.

Το Πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται ξεκινά την λειτουργία από σήμερα στο Δήμο Περιστερίου, έχει τίτλο «Κίνηση Πολιτών Δυτικής Αθήνας_Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμου Περιστερίου» και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του «ΕΣΠΑ 2007-2013».

Περιλαμβάνει την άμεση λειτουργία Γραφείου Διαμεσολάβησης , Τράπεζας Χρόνου, Κοινωνικό Φαρμακείο και Κοινωνικό Παντοπωλείο με εξειδικευμένο προσωπικό με διάφορες ειδικότητες όπως Φαρμακοποιών , Κοινωνικών Λειτουργών, Διοικητικών Υπαλλήλων, Πτυχιούχων στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες  και Υποστηρικτικού προσωπικού

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 24 μήνες .

Σκοπός του δικτύου είναι η αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μέσα από μια οριζόντια δέσμη ενεργειών ψυχοκοινωνικής και υλικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης ατόμων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, καθώς και ατόμων ευρισκόμενων σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενων από φτώχεια.

Η Πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές θα είναι για όλους δωρεάν χωρίς την παραμικρή συμμετοχή σε ολόκληρο το δίκτυο .
Τα τρόφιμα , τα φάρμακα και οτιδήποτε άλλο είναι αναγκαίο ώστε να στηριχθούν οι δομές δεν χρηματοδοτούνται.
Το πνεύμα λειτουργίας του προγράμματος προβλέπει την ενεργή συμμετοχή όλων των φορέων , των υπηρεσιών του Δήμου και την προσφορά συμπολιτών μας (πολιτών και επιχειρηματιών ) για την κάλυψη των αναγκών.

Στην λήξη του Προγράμματος ο Δήμος Περιστερίου θα παραλάβει ένα οργανωμένο δίκτυο συνεργασίας με ωφελούμενους τους Δημότες Περιστερίου .

Το Πρόγραμμα αυτό υλοποιείται σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα προκειμένου να δημιουργηθεί μια ευρύτερη δικτύωση , μια συνεργασία και  αλληλοϋποστήριξη σε όφελος των Πολιτών .

Καλούμε όλες και όλους, να συμπορευτούν, να στηρίξουν και να αγκαλιάσουν το Πρόγραμμα, ώστε να ωφεληθούν όσο γίνεται περισσότεροι πολίτες των Δήμων που έχουν την ανάγκη για στήριξη σε διάφορα επίπεδα. Η προσέγγιση των ανθρώπων αυτών θα γίνει με ειδικευμένο προσωπικό, προστατεύοντας πάντα τα προσωπικά τους δεδομένα .

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-5786870 και στο Γραφείο Διαμεσολάβησης στην οδό Ρούσβελτ 17 στο Περιστέρι από ώρες 09.00 έως 17.00 από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν αναλυτικές ανακοινώσεις και περισσότερες πληροφορίες.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙ.ΠΟ.Δ.Α.